Ett slitpass

Herre min skapare vad trött jag är nu, sådär härligt trött som man blir efter att man jobbat ordentligt. Fick rida på Musse. Han kändes som en flaggstång när jag satt upp. Trevligt värre då han är en korsning mellan pansarvagn och flaggstång. Han blir väldigt gärna trippig, stark, ångar på och bilr rak som en pinne. Men efter ett tag föll poletten ner och han blev lite mjukare och lyssnade bättre men jag fick verkligen rida som satan. Efter ett tag kunde jag sitta ner! Gud trodde aldrig att jag skulle kunna rida honom nersuttet! :) Det är en belöning som jag kan leva länge på. Roligt, roligt! I slutet var han himla mysig och stadig med bra undertramp. Men mina muskler protesterar lite just nu ;) Tror att de kommer ta ut sin hämnd imorgon. Men nu måste jag verkligen gå och sova, är så trött efter ridpasset så jag håller på att somna sittades. Måste upp tidigt imorgon också. Lucky me! :)


Working

Puh, nu har jag avverkat lite skolarbete som jag egentligen inte behöver göra men hatar att ha ogjorda saker. Om ni är intresserade av Europas historia så hojta till ;) Och ska bara till stallet idag så det är lugnt ;) Är typ helt död efter skolarbetet, vaknade runt 11 men var en levande zombie redan då. Nu har jag iallafall ätit och vaknat till liv så nu ska jag gå ut en stund i finvädret innan jag sticker till stallet. Gud vad skönt med lov! Har så mycket tid :P


En till bild från i Lördags :)

Mysdag

Har varit riktigt lat idag ;) Inte gjort många knop men ändå lyckats, på ett skummt vis, få ihop saker att göra hela dagen. Drar dagen superkort då det säkert är tråkigt att läsa ;) Imorse följde jag med till Bauhause som när vi kom hem var jag med min lillasyster Amanda, åt middag och sen gick ut och fottade i mörkret vilket jag trodde sklle bli supercoolt då ljuset var awesome men det tyckte inte kameran -.- Sen var jag lite social bakom datorn i några minuter innan jag kollade på Pan Am. Oj, blev lite långt men men, hoppa över om ni inte orkar! Imorgon så blir det dressyrtrimmande as usual, hoppas att det går bra. Men återkommer imorgon med allt roligt :)


Bjuder för ovanlighetens skull på en bild på mig själv, haha tror inte jag gjort det nån gång (iaf inte bara jag) but here I am :P


Har ni sett?!

Igår när precis kommit hem så kom det först två rådjur och hälsade på ;) stod bara nån meter ifrån, sen kom en till, en unge som stod knappt en meter ifrån mig när jag stod i trädgården. Gud så söta de var! Hann knäppa några fotton innan de gick sin väg Kvaliten suger dock men men här är de






Lite höstbilder

Igår var det jättefint höstväder så gick ut och fottade en lång stund. Här har ni lite av resultatet, orkar inte lägga upp så många för blogg.se är trögt som vanligt ;)












Vad tycker ni? Visst får man en höstig känsla? :)

Markarbetet

I Fredags red jag Rondo, det är så roligt att rida honom ;) Vi hade markarbete och han skötte sig väldigt bra.

Såhär såg övningen ut. Vi har tre och tre ute på banan och så körde vi en och en över hindrena/bommarna. Först red vi i högervarva en vände vi på steken och körde tvärt om. Han var väldigt duktig då han har lite temprament och gärna blir lite "crazy" men man kunde korta-länga honom väldigt mycket innan och efter hindret och man hade honom verkligen mellan hjälperna. Han blev lie pigg när vi kom över bommarna men lysnade fortfarande bra så det gick att reglera lite (om det behövdes, ville ta så lite som möjligt i honom och andända sittsten/skänklarna). Så ett bra ridpass, han är nu en liten hoppstjärna den där ;D


Ska nog gifta mig

Ska nog ta och gifta mig med denna sången, åh vad bra den är!

Do it like a brother

Thjo! Nu har jag fått sova ut och vilat. Gud så skönt, nu ska jag ta och erätta lite om vad som hänt dessa fullpropade dagar. I Måndags så var det dressyrlirande som vanlig, det har ju kommit upp ;) Resten av dagarna fram till Torsdag har jag pluggat och gjort läxor. Så i Torsdags var jag helt slut av allt som man proppat in sin hjärna med. Nu till det roliga, igår så fick vi veta att våran skoa var bäst i hela Sverige på DN's Nutidsorientering. Fatta, vi är bäst i Sverige!!! Go IESB, go! Take that. Nej men väldigt roligt är det! Så hade vi Hallooween firande på skolan i går också, vi fick klä ut oss om vi ville och det gjorde några, jag var en kille. Roligt när folk kollar först helt normalt på en och sen vänder de sig om och total stirrar ;) Hoppas ni har haft en rolig sista vecka nu innan lovet, nu får man hoppas att det blir awesome! :)





Höstlov!!!

Då var det äntligen höstlov, å gud vad härligt! :) Nu ska jag sova och njuta av att sova, är helt slut, därav min frånvaro här... Men imorgon så ska jag skriva en massa, men nu ska jag gå och dejta kudden några timmar :)




Två härliga sommarbilder tagna med videokamera

Svaren från frågestunden

Tänkte ta och svara på några frågor från frågestunden. Om det är flera likadana fråger så har jag skrivit dem en gång. Här har ni svaren :)

Viktoria:
Hur lång är du? Vem är Kalle? Vad är det bästa med hästar? :)

Jag är ca 163 cm över marken, kort ;) Kalle är en ponny jag red väldigt mycket förut och jag har lärt mig väldigt mycket på honom, kan skriva ett inlägg om honom så ska får ni veta lite mer :) Det bästa med hästar måste vara att de är på känsliga och att de inte dömmer en, de är ärliga och man får väldigt starka band med dem, vilket jag älskar :)

Josäfin :>:
Godis/chips?
Häst/ponny?

Lätt godis, är världens godisälskare
Ponnyer, det är något speciellt med dem :)

Emma:
Vad är det för hjälm du har? Har den en rosett där bak eller?

Jag har en Charles Owen Wellington Classic. Ja det har den, vad kul att du kunde se det :P

Anonym:
Hesjan!
Varför började du blogga?
Har du haft några djur?
Vad andvänder du för kamera? Skulle vara kul om du ville svara de dessa fråger


Såklart jag vill svara!
Hej på dig med, jag började blogga för att en kompis hade skaffat blogg och det verkade så otroligt roligt, tror att det var för att hennes blogg var så fin som jag också ville skaffa en ;)
Jag har inga djur för tillfället men jag har haft fiskar och en kanin som gick bort för några månader sen... :'(
Jag andvänder en Canon EOS 1000D, rekomenderar den starkt!

Anonym:
Har du syskon?
Vad är det bästa som hänt dig?

Hehe, jaa det har jag, en lillasyster har jag som heter Amanda.
Oj, det bästa? Det vet jag faktist inte, den var riktgit svår... En grej skulle vara när jag fick min kanin. Och när jag träffade Kalle och Bellini, de har verkligen gjort stora intryck på mig :)

Lisa:
Vad är det bästa/sämsta med Daniella/Cappuccino?

Hm, bästa med C är nog att han är en så stolt häst av sig och arbetsvillig. Det är så roligt att känna att han är nöjd över sig själv när han gjort något svårt, man blir verkligen glad inombord. Bästa med D är nog att hon har en så härlig personlighet. Hon ger inget gratis och hon kan vara riktgit stoig men det är liksom hennes charm, sen så är hon ju otroligt gullig också :)
   Sämsta vet jag inte, kanske att C är lite feg av sig och att D är så förbaskat envis, men det är ju det som gör dem till de de är idag :)

Anonym:
Hur länge har du ridit? Hur lång är du? Har du en favorithäst?


Jag har ridit i 10 år nu. Min favorithäst? Nja en vet jag inte men jag gillar Daniella och Kalle starkt :D

Linda:
Vad har du för hästar då :)?

Jag har ingen egen höst utan jag är ridskoleryttare, men jag rider för det mesta en ponny som heter Daniella just nu i dressyrspecialen i hopps. så varierar det lite mer, beror på vilka som behöver gå :)


Danni 24/10

Skrev inte hur det gick i Måndags så det kommer idag ;)

I Måndags hade jag Danni. Hon var fin och så, red mycket ökningar, minskningar, skritt, trav, halt för att få henne uppmärksam. Sen jobbade jag henne mycket på volt. Förskte få henne så lydig och smidig som möjligt. Hon var riktigt fin i traven och skritten. I galoppen så får hon nästan alltid som hon vill, vilket är att springa in i mitten när man fattat och sen slippa galoppera, med de mindre ryttarna så hon försöker på många sätt komma undan med att arbeta i galoppen. Fick mycket tips av Åsa och tillslut fick vi henne att arbeta någolunda och hon fick inte som hon ville. Vi gjorde mycket korta galopper och såg till att hon kom frammot. Mycket fattningar som stärker henne och så. Det kanske inte gick så bra som jag hade hoppats på men någolunda. Åsa gav iallafall mycket beröm och sa att hon var riktigt fin. Vilket hon väll var men fick inte den riktigt bra känslan, men jag antar att hon jobbade riktigt bra och jag är nöjd med det. Det är bara mer styrka som hon måste bygga upp och lite j*kla anamma från min del ;) Min mobil dog tyvärr precis innan jag kom till stallet men annars hade ni fått se grymt fina bilder. Hon var så sjukt fotogenisk innan lektionen.


Skolan

Ush, känner att jag har varit riktigt dålig på att blogga dessa dagar. Andledningen är skolan. Har haft så himla mycket att plugga till så jag har nästan fått klona mig själv för att hinna med allt, iallafall så har det känts ;) Men nu är det över, och om två dagar väntar höstlov! Yippie! Ska skriva om allt som hänt men i ett annat inlägg för jag tror att det kan bli lite mycket annars ;) Riktigt härligt väder är det idag också, kan det har något med mitt fina humör att göra? :P


Ha begär!

Klickade runt och hittade dessa grymt snygga stövlar från De Niro. Give me, give me! De finns att köpa här. Vad tycker ni om dem? Tänk dem i svart, fy, det är ju olagligt snyggt! Dock har ju skönhet sitt pris men fy så snygga de är! :)


We are who we are

"Seeing is deceiving, dreaming is believing"


Fy farao, vad bra denna låten är! Den har verkligen en riktig mening!!!

Så grymma är vi!

En sak som jag tror många gör är att ta sig själv för givet. För några dagar sen så satt och ch tänkte på allt som kunde gå fel den dagen. Varför?! Varför satt jag och tänkte på det negativa när jag skulle tänkt på allt som kunde gå bra den dagen. Life is what you make it, so make it great! Jag ska inte göra det misstagt en gång till, jag ska se frammot och tänka possetivt. Och vet ni vad, den dagen blev en riktigt bra dag efter att jag tänkt om. Jag ska inte sätta mig själv i ett hörn mer, jag kommer först. Jag har också något att säga till om. Me myself & I har en mening. Så tänkt inte negativt, tänk på det possetvia i livet när det känns tufft.

En till sak som jag tycker ni hästmänniskor få ta ibland är att vi blir katigoriserade som tråkiga, ibland mesiga och svaga. Hur skulle vi vara svaga för det första? Vi tampas med djur, levande djur på flera hundra kilo, det är liiite skillnad på en boll eller en klubba. Är det inte så att de som sitter upp på en häst för första gången har ont i kroppen? Jag undrar varför... Vi är inte bara starka fysiskt, vi är starka psykiskt också. Vi är starkare  än vad det ser ut som! Den som ser ner på en ryttare, ska först granska sig själv och tänka igenom hur den själv ser ut. För vi är faktist sjukt grymma!


Favorit i repris :D


Något som inte får hända

Något som inte får hända är att jag växer ur ponnyerna. Eller får och får, kan nog inte styra det ;) Är iallafall kort så hoppas att jag stannar här. Jag vet att det låter lite steriotype men jag älskar verkligen att rida ponnyer! Det är något speciellt med dem, de är så roliga och uförutsägbara. Det finns såklart stora hästar som är lika roliga men de känns så stora och jag känner mig som en liten myra på dem. Men dagen då jag antagligen kommer byta upp mig kommer en dag men får hoppas att den är några år bort :P Och min "rädlsa" för att byta upp kommer antagligen försvinna men tills den dagen kommer håller jag mig till ponnyer.


Nån som känner likadant?


Glöm inte

Glöm inte frågestunden om ni vill fråga något :)


Min dag

Idag så var jag som sagt i skolan. Vi hade bara 3 "lektioner" så det var skönt. Det kom in en massa personer med sina barn för att kolla hur skolan var och så. Var ganska kul, men det var så sjukt mycket människor så man nästan blev snurrig ;) Sen när jag kom hem hyrde vi två filmer och sen var jag med min kusiner. Sen har vi sett på filmerna och haft det mysigt i höstvädret. Imorgon ska de åka hem så ska ta och sova nu så jag kommer upp någolunda imorgon så att man har lite tid med dem :)


Kingslandmössa

Lovad ju att jag skulle lägga upp en bild på KLmössan, och här kommer den, vad tycker ni? Själv tycker jag den är superfin! :)


Bilderna 21/10

Pappa följde med och fottade. Dock blev resultatet inte som jag hoppats på. Han hade tagit fel objektiv och på porträtt så bilderna blev väldigt suddiga X) Men har försökt rädda några men detta är vad jag kan fixa. Hehe, nästa gång blir det bättre ;)


Rider lätt så ser lite muppad ut





Resten är från när vi hoppade fram



Rondo 21/10

Idag fick jag äran att rida Rondo. Han är en liten söt filur, nästan dödligt söt... Hade aldrig ridit honom förut så såg verkligen fram emot det. Vi hoppade lite bana och lite olika svängar etc. Det gick väldigt bra. Han var lite misstänksam mot några hinder men efter att han fick kolla på dem en gång så gick det jättebra. Riktigt härlig ponny, med jättefin teknik. Med lite träning kommer han bli en riktig hopponny! Annette tyckte att det såg bra ut och det kändes bra. Med lite mer träning så blir det super! Juste, pappa följde med och fotta, har knappt hunnit kolla på dem men några kommer upp imorgon iallafall :) Nu ska jag fixa lite tidsinställda till imorgon :P


Bild kvaliten suger men här har ni honom och mig

Baka, baka liten kaka

Kom nästan precis hem, nu ska jag äta lite och sen baka en lite kaka som jag ska ta med och bjuda på ikväll efer träningen. Visar en bild om den överlever... Och vet ni? Jag går i  skolan imorgon! Det är typ Open House day i min skola, men de tär alltid kul att vara där då, speciellt nu när man går sista året ;) Då blir man utfrågad av föräldrar. Så kommer min två av mina kusiner på besök idag, ska bli så roligt att se dem igen :) Men nu ska här bakas! :D


Ny hästtidning

Så att Expressen gjort en hästtidning. Detta ser ju possetivet ut med en till hästtidning av en ny tidning :) och så var ju Rolf Göran med i SvD för några dagar sen där det var flera sidor om honom och lite om de andra i hopplandslaget. En liten suck för att Patrik Kittel bara fick typ en mening fast hans insatts var lika mycket värd. Ett EM-brons är ju en EM-medalj! Han ska väll också få lite uppmerksamhet. Men jag ska inte klaga, inte alls. Det är jättekul att ridsporten har fått så mycket uppmärksamhet på senaste tiden. Hoppas det håller i sig! :D


Det är väll inte mer än rätt

Det är väll inte mer än rätt att jag lägger upp några av mina favorit hästbilder jag tagit när jag nu lagt upp mina favorit citat? ;) Lite roligare kanske... :P











'







'





'




Hur snygg?!



 





Puh, nu orkar jag inte lägga upp fler bilder, har några fler men kanske lägger upp dem någon annan dag..

Quotes

Som ni säkert märkt så gillar jag att quota låtar, personer. Tycker att det är ett jättebra sätt att fömedla något genom eftersom de flesta känner igen citatet eller låten och kan koppla det till det jag vill förmedla. Tänkte iallafall skriva några av mina favorit citat om hästar.

"En valack beordrar man, en hingst ber man, ett sto skickar man en skriftlig förfrågan till i tre exemplar och får ett tveksamt svar tillbaka" Kyra Kyrklund


"En häst utan ryttare är fortfarande en häst, men en ryttare utan häst är bara en människa" Okänd

"No hour of life is wasted that is spent in the saddle" Winston Churchill

"People on horses look better than they are.  People in cars look worse than they are" Marya Mannes

"Heaven is high and earth wide.  If you ride three feet higher above the ground than other men, you will know what that means" Rudolf C. Binding

"To ride a horse is to ride the sky" Okänd

Finns såklart många fler som jag gillar men här är de jag kan komma ihåg just nu :)


Tävling hos Team Nyman

Är med och tävlar hos Team Nyman. Var med du också! Måste säga att de lungt har den snyggaste designen i bloggvärlden. :)


Skolan

Idag började jag sent och slutade tidigt. Det var riktigt skönt! Imorgon är det Fredag och då kommer mina kusiner på besök, ska bli så kul att se dem igen :) Och imorgon ska vi hoppa lite bana tror jag. Jag hoppas att kanske nån kan föjla med och fota lite. Just det igår provad jag min nya KL mössa :) Provade den på vägen till skolan. Sååå skön! Mysigt nu när det känns som minusgrader på morgonen. Kommer bli en trogen vän i stallet i vinter men fram tills dess får den vara min kompanjon till skolan ;) Ska lägga upp en bild så får ni se hur den ser ut :)


Frågestund!

Nu kör vi en frågestund! Fråga vad ni vill. :)


Feels like autumn

 "I can feel it in my fingers, I feel it in my toes" (+ att allt är blött...)





Soaking wet

Hej på er! Idag har jag blivit riktigt blöt! Cycklade hem från skolan och det tar runt 10 min. På de 10 minuterna blev jag dyngsur! Tuar att jag hade mössa och vantar annars hade jag väll frusit ihjäl samtidigt... ;) Just nu sitter jag och försöker torka lite. Sen ska jag göra lite läxor. Bjurder på lite soligare bilder. Hoppas att vädret blir lite finare till imorgon så man slipper detta oväder :)




Dagens ridning

Red Mary. Gick helt okej, kunde gått sämre, kunde gått bättre men over all är jag nöjd. Började med att bara rida fram den normalt självständigt som vanligt. Först var hon lite på och lyssande inte riktigt, var lite uppe i det blå helt enkelt. Sen efter ett tag gick det mycket bättre och hon sökte sig mer och andvände ryggen mer. Så nöjd med att det gick så bra tillslut :) Sen övade vi lite förvänd galopp, det gick också helt okej. Inga avbrott eller byten utan en bra galopp hela tiden. Dock är det svårt att sitta ner på henne i galoppen då hon tar i som satan ibland, men det är ju något som jag måste träna på, att komma ner mer i sadeln då hon tar i och sträcka upp mig. Så sammanfattningen är ett helt okej pass. Ska komma ihåg alla saker tills nästa gång för då ska det gå super även om jag får rida som en oxe! ;)


Ååå!

Kan inte mer än få fram små pipljud när jag ser dessa, eller nej, så är det såklart inte ;) men gud så snygga kläder! Pikeur har verkligen lyckats med sin nya kollektion! Det är ju kläder som man kan ha på sig som normala kläder nästan fast med lite mer funktion. Smart, snyggt och smidigt! Snälla Gud, gör mig till miljonär så att jag kan köpa allt?! Haha X)



10 saker ni kanske inte visste om mig

¤ Jag går i en engelsk skola

¤ Jag föredrar att köpa hästsaker framför saker till mig själv

¤ Jag är född i Norge

¤ Jag är/var väldigt blyg (speciellt som mindre) när jag inte känner en person

¤ Jag är jätterädd för att mista någon jag fäst mig vid

¤ Jag hatar att komma försent, klarar inte av det!

¤ Jag är väldigt morgontrött utom på helger

¤ Jag är ganska orädd mig, backa väldigt sällan ur något

¤ Jag är lite mörkrädd, gillar inte att gå genom mörka gator på kvällen ush!

¤ Jag är kräsen när det gäller mat

Helg schema

Igår var vi hos några gamla kompisar och åt middag, rättare sagt mina barndoms grannar. Vi träffades för några veckor sen men man har så mycket att prata om så man hinner inte med allt på en dag ;) Man har ju känt dem hela livet så de är så skönt att bara kunna prata med dem om allt. Vi hade iallafall jätteroligt och det var en riktigt härlig Lördag. Idag ska vi på en fottoutställning men jag vet inte om det blir av eller inte men jaja in till stan skulle vi. Hoppas kunna slinka in på en av hästbutikerna och kika lite på nyheterna :)

Flugit fylgplan

Som rubriken antyder så har jag fulgit, alltså flugit av. Hehehe, vi hoppade titthinder och jag hade Cappuccion vilken kanske inte var optimalt då har redan är så fjantig för hinder ;) Men till en början gick det helt okej och han hoppade över. Men oj så pigg han blev. Riktig latsho-lajban! Som Annette sa "Jag tror han hoppar med skräck blandad förtjusning" Och det kan man absolut säga! Han tvekade men när han kom över var han så stolt över sig själv. Ni skulle sett! Men så kom ett läskigt "mur"hinder och han stannade men det var så lågt så jag lät honom stå kvar och titta på det, för han kunde hur lätt som helst gå över det, men så blev han rädd och hoppade till och såg ett inder brevid och brallade ur totalt och när han sen stannade flög jag så vackert ner på rumpan. Haha måste ha sett roligt ut! Men sen gjorde vi om några hinder så att det inte var så utsmyckade och då gick det jättebra att hoppa. Men han är inte utbildad alls i hoppning trots sin ålder så det är ju försåeligt att han tycker att bommar som flyter övermarken är väldigt skumma ;) Knaponny. men jag är faktist nöjd med honom. Man kan inte bejära för mycket nu i början :P

Varför jag startade bloggen

När jag startade bloggen var det inte för att bli känd eller tjäna pengar utan för att för att kunna dela med mig en lite bit av mitt liv. Jag ville skriva om saker som berörde mig, som fick folk att tänka till. Jag ville få se om andra tyckte likadant som jag eller vad de tyckte och tänkte om saker. Jag antar att jag på något sätt ville få någon sorts respons på mina tankar.

Jag driver en väldigt liten blogg i denna stora "bloggvärld". Jag är ärlig, jag har inte alls många läsare per dag men jag fortsätter att skriva i hopp om att någon där ute kanske kan relatera till det jag skriver. Jag vet att jag inte publicerat så många åsiktsinlägg under denna tiden jag haft bloggen men saken är den att jag inte vet hur jag ska formulera med ord vad jag vill få ut ur mina inlägg. Jag har sett tilbaka många gånger i arkivet och tänkt, "Ush, hur har jag kunnat skriva om det där" eller "Vad tänkte jag egentligen då?!" Men sanningen är inte alltid vacker, och sanningen är att jag ofta blir orolig för hur andra ska reagera på mina åsikter...

Nu till det jag vill ta upp. Det är inte lätt att formulera sig dakom en dator skärm, det är inte lätt att förmedal känslor eller uppriktighet. Det är bara ord. Man vet aldrig riktigt vem som står bakom dem eftersom vi alla gömmer oss bakom datorer. Vi kan aldrig veta exakt vad personen som skrev inlägget, kommentaren m.m. menade. Bakom en skärm kan vi inte visa ansiktsuttryck, vi kan inte ändra ton på rösten. Det man skriver på datorn är i en enda monoton röst. Det står svartvitt.

Jag tror att många som sitter bakom en dator och skrivit vad som helst har ställt sig frågan: "Vad gör jag egentligen?" när de skriver. Och ja, vad gör vi egentligen? Har vi rätt till att skriva det vi skriver? Har vi rätt till att gömma oss? Är vi modiga som skriver vad vi tycker fast bakom en skärm? Är vi fega bara för att vi inte skriver öppenhjärtat om allt och alla? Vad är vi egentligen?

Jag tror och tycker att alla som skriver något på en dator ska tänka en gång till innan de skriver något, tänka bara en liten tanke på hur andra kan uppfatta det man skriver. För som sagt på en datorskräm ser allt likadant ut.

Hemma

Just nu sitter jag och slappar lite framför tv:n och äter lite så att orka träningen idag samtidigt som jag försöker skriva ett åsiktsinlägg. Försöker få ner exakt det jag vill ha sagt men det är så svårt. Hehe var längesen jag skrev ett så får damma av mina skriva fingrar ;) Ska om ca en timme åka ner till stallet och rida. Hoppning står på schemat och kan gissa på att hästarna är riktigt taggade nu när det är så kallt! Lite latsho-lajban tror jag :P


Torsdag

Idag har jag inte gjort mycket för världen. Har pluggat lite och sen vet jag inte var all tid gått åt, känns nästan som att dagen har gått hejdlöst fort. Poff så var klockan 22. Gud vad tiden går fort! Nästa vecka så har jag inga prov, bara en liten presentation så då har jag en massa tid åt bloggen, så då ska jag skrapa ihop något roligt åt er! :) Imorgon blir det hoppning, undrar hur det kommer gå ;) Hoppas på en superdag både för mig och ponnyn :) Och så en snabb fråga:

Är det någt som ni vill läsa om i helgen och nästa vecka?
Skulle bli superglad om ni ville lämna en liten hint till mig :)


Brown & Blue

Gah! Vad snyggt det är med kombinationen blått och brunt, specielt nu på hösten. Helt klart en av mina favorit kombinationer just nu :)


Mysigt!

Nu på höstkanten känns det som att man ska frysa ihjäl sig eller svettas ihjäl! Antingen har man för mycket kläder på sig eller för lite. Men en mysig tjocktröja fixar det problemet. Typ denna Schockemöhle tröjan hade inte suttit fel en dag som idag. Det var faktist is (!) på vissa ställen och frost på gräset när jag cyklade till skolan. Minusgrader here I come!
Notera att rubriken har två meningar ;)


Sommarminne

Tittade på bilder från i sommras och såg de fina bilderna som en kompis fotade när vi hoppade barbacka på ett läger. Riktig sommarkänsla på dessa bilder, saknar! Speciellt värmen, som det är nu är det iskallt ute! Hehe blir lite kompensation för att det inte blev några bilder i Fredags ;)












En fråga


Svar: Jag rider oftast samma häst men då och då byter man för att en häst behöver gå eller om något annat händer :) Tack så mycket! :D


Mini presentation

Tänkte ta och köra en liten presentation om mig lite kort igen då det har kommit några nya läsare :)

Jag heter Emma och jag är 15 år. Jag har ridit i ca 10 år nu. Jag har ingen egen häst utan sattsar iställer fullt ut på ridskoleponny. Jag rider i både hopp och dressyrspecialen. Jag rider just nu en ponny som heter Daniella i dressyren och i hoppningen så rider jag för tillfället två ponnyer som heter Gulding samt Cappuccino :) Jag älskar att fotta så det brukar ploppa upp några fotton då och då. Om ni har några fråger är det bara att ställa dem :)




Danni 10/10

Red fina Danni idag igen. Försökte tänka på vad Åsa sagt förra gången och rida på lite mer. Det gick lite bättre i början idag. Fick fram henne och ibland kändes hon som en lite dröm. Var noga med att inte låta henne flyta ut till sidorna och att ha henne på yttertygel. Dock trycker hon sig mot den sidan du skänklar på ibland. Hon liksom puttar in kroppen åt det hållet som man håller om med skänkeln, dvs om man håller för länge. Lite knepigt att förklara ;) Därför är det viktigt att ha henne framför för skänkeln så att man inte blir "stum" i benen för då skuter hon in kroppen. Men för det mesta var hon väldigt fin och ibland fick man en riktig wowkänsla. Riktigt roligt var det iallafall känns som att detta kommer bli perfekt! :)


Något jag tränar på

Något som jag tränar på i min ridning är att trampa ner hälarna. Det kanske inte låter som något svårt problem att bryta eller som ett probelm men det ska jag säga att det är! Ända sen jag började rida för Åsa och Annette och Kristin så har jag trisklats med mina hälar. Där jag red förut så red jag b-ponny väldigt mycket och då var jag redan 160, som tur är väger jag inte så mycket. Så jag drog upp benen för att komma åt och för att kunna hålla om med benen. Så jag drog upp hälarna när jag skulle skänkla och det gjorde jag i några år. Så det sitter i märgen, nästan... ;) Till problemet, jag vill alltså dra upp hälarna när jag ska driva lite extra. Dock har det blivit mycket bättre! Men det finns ju där. Så jag jobbar hela tiden med att trampa ner hälarna. För om man rider med en bra nedtrampad häl så kommer du ner i sadeln mer, du kommer åt bättre och mycket mer. Oftas brukar det gå bra men ibland behöver man ju påminnas om en sådan små sak som faktist kan göra enorm skillnad :)


Så något jag brukar göra varje dressyrlektion är att rida utan stigbyglar

Thjoohoo!

Då går även denna helgen mot sitt slut... Ganska trist, känner att jag kan ha ledigt ett litet tag nu ;) Hehe tur att det är lov snart. Tänkte berätta vad jag gjort i helgen. I Lördags så klippte jag håret och när vi ändå var i stan köpte jag lite kläder. På kvällen var jag ensam hemma och såg på filmer. Väldigt mysigt och så var det toppen filmer på tv också, Transformers och Rosa pantern 2. Idag har jag pluggat och nu ska jag se lite av nån film som de andra ville se. Men jag har haft en härlig helg att vila ut på så känner mig redo för kommande vecka ;) Längtar som en galning tills imorgon! Det har ju gått så bra med ridningen denna och förra veckan så hoppas att det håller i sig även denna :)


Over & out


Fin ponny!

I Fredags fick Capuccino sig ett markarbetespass. Han är inte hoppad mycket och brukar tycka att bommar är det läskigaste som finns men i Fredags gick det supert! Gud asså, han var superfin. Lyssnad bra och skötte sig utmärkt! Så himla kul när det går så bra. Vi gjorde lite övningar med trav och galopp och bytta lite över bommar. (se bilden) Han blev lite pigg när vi skulle galoppera över bommarna men bad honom att vänta på mig och då slappnade han av och höll en jämn galopp :D Är så sjukt nöjd över hur det gick. Ville inte sluta rida ;) Tyvärr kunde ingen fotta... Det huade blivit superbilder men jaja... Nöjd är jag iallafall, sjukt nöjd :)
Här är några av övningarna vi gjorde

↑ Vid de små ringarna skulle vi byta galopp dock inte två gånger utan en på en an bommarna så att man hade rätt galopp i rätt varv

↑Varannat varv höger varannat varv vänster


Sunset

I Torsdags så var det så himla coolt väder så jag skyndade mig ut och tog lite bilder snabbt som attan. Det Regnade men det var inga moln på himlen där jag bor, däremot vad det moln där solen gick ner så här är resultatet :) Vet inte om ni vill se en massa naturbilder hehe ;)








How to save a life

En låt som får mig att känna mig ledsen eller får mig att tänka till är "How to save a life". Har så himla många minnen som jag kopplar till denna låten så det är inte klokt och den får verkligen fram mina känslor. Den är så himla vacker och genomtänkt på nått sätt. Helt klart en av låtarna jag älskar men samtidigt hatat pga vad den får mig att känna. Where did I go wrong, I lost a friend. Somewhere along in the bitterness, and would I have stayed up all night, had I known how to save a life..? ♥


Dags för lite ridning

Om ca 45 min ska jag dra mig mot stallet och rida. Hoppas att jag kan få med mig mamma eller pappa med kameran så att det kan bli lite bilder kanske. Eller vad tycker ni är det inte dags för lite nya frächa bilder? Det tycker jag iallafall. Men det är inte säkert men man kan ju hoppas ;)

Idag har varit en riktigt rolig dag. Först var det svensk och sen so, och vi hade sjukt kul! Sen hade vi matte och engelska och till sist franska. Jag tror inte att jag har skrattat så här mycket i skolan på väldigt länge. Ibland är det riktigt tur att skolan finns, iallafall min!


Skratthande

En sak som jag måste tänka på ibland är att inte välta händerna när jag rider. Men som ni ser på dessa bilder så har jag helt enkelt lyckats hitta en tillfällig lösning genom att sänka händerna så att de ligger mot halsen... Skämt å sido så är det något som man ser ofta som jag tror många tänker på när de rider. Att ha en bra buren rättvänd hand gör skillnad. Och om inte för effektens skull, för utseendets skull, man vill ju inte se ut som om man cycklar ;)





En lite tvist

Just nu snurrar denhära 30-dagaslistan runt på många bloggar. Vissa saker är ganska roliga att läsa om men det känns lite som att man gör den om man inte har något att skriva om... Så jag gör min egna lilla grej av den. Har plockat ut de delarna som jag tycker är intressanta och satt en lite tvist på dem. Låter det som ett bra förslag? Några inlägg kommer upp denna veckan så håll utkik :)


Måndagens ridpass

nu ska jag försöka klicka mer måndagensträning. Fick rida fina lilla Danni, eller Daniella som hon heter. Vi var ganska få vilket var ganska skönt. Först red vi lite på volt och ökade och länge stegen på dem lite samt gjorde lite lydnad. Sen red vi på tre serpentiner i trav, galopp och även lite förvänd. Traven gick väldigt bra och hon var mjuk och fin och sökte ner sig i en stadig form men galoppen gick sådär då hon svarade lite dåligt för skänkeln. Men Åsa sa att det såg väldigt bra ut så nu blir det antagligen lilla Danni som ni kommer få läsa om i dressyren. Och det tycker jag låter super då hon var en väldigt trevlig ponny och jag tror att vi kommer utvecklas mycket tillsammans. :D


Lite uppattering kanske?

Har varit borta ett tag då jag har pluggat en massa, ska plugga idag med men hinner slänga in detta. Jag har hunnit skriva inlägg men bara korta delar av dem men nu är jag klar med väldigt många så i helgen kan ni lita på super update :) Men nu ska jag plugga mera, bye :)

Bjussar

Bjuder på några bilder jag tog i Lördags, blev ganska nöjd med resultatet på dem :)














Har inte rört bilderna så de är råa hehehe :)

Ursäkter

Jag har en massa saker att göra denna helg. Bla så har jag prov och uppsattser att plugga till samt andra saker som måste göras. Så just nu har jag precis pluggat franska och ska börja med matte och sen är jag klar för idag men har suttit sen kl 10.30 och pluggat på en massa andra saker också så börjar bli lite slut i huvudet. Men så snart jag pluggat färdigt ska jag sätt mig på cykeln och köpa godis och sen njuta av resten av min lediga tid ;) Skönt ändå att bli klar med allt, så slipper man sitta på kvällen. Och sen ska jag sätta mig och skriva lite intressantare inlägg än detta ;D


30/9-11

Haha fantasifull rubrik... Iallafall så hoppade vi som sagt. Gulingen skötte sig jättebra! Han orkar mycket mer nu och man kan rida mer på honom nu. Fick till en bra form när vi red lite självständigt. Kul eftersom han gärna blir stark och ångar på men nu lyssnade han bra och arbetade igenom hela kroppen. Vi skritthoppade lite först. Gulding skötte sig jättebra. Annette trodde att det var första gången för honom men det kunde man inte tro. Han blev riktigt pigg på det och fattade grejen direkt! Sen hoppade vi lite i trav med galoppbom efter. Även detta gick bra. Sen hoppade vi en liten bana. Han var jätteduktig och vi kunde hålla en bra galopp hela vägen utan att han blev stark eller springnig. Det ända som inte gick så bra var sista hindret vi hoppade. Han var antagligen trött så han fick lite fantt, vilket han får när han blir trött, och dundrade iväg. Men saktade av och lät honom inte hoppa och sen tog vi det igen och så gick det primabalerina. :) Har tyvärr ingen bild. Men ska försöka dra med mig pappa/mamma och fotta nästa gång.


RSS 2.0