Plugg & skola

Idag och igår eller förresten hela veckan har gått åt till att plugga. Det är en massa prov och sånt just nu så imprinsip all min tid går åt till skolan. Har även gjort en väldigt lång lista på saker som jag vill ha gjort innan de två nästa veckorna är slut och är ändå inte klar med att skriva klart den... Så mina veckor är ganska fulla. Men man får lära sig prioritera och bloggen kommer ganska långt ner på min lista om ni förstår vad jag menar. Så hinner helt enkelt inte med allt jag vill. Gud vad skönt det hade varit med kanske 30 timmar på dygn. Har inte sovit väldigt mycket de senaste dagarna och nu börjar tröttheten ta ut sin rätt. Men börjar sent imorgon så får lite sovmorgon iallafall :) Byter ämne totalt, idag var det frost ute! Gud kylan bet i varje muskel. Om man inte var vaken innan man gick ut fick man nog ett bryskt uppvaknade ;) Nu får snön komma, det är inte lika kul med bara kylan, brrr! Men nu ska jag nog ta och sova lite om jag ska orka med en hel dags plug imorgon också. Men kommer inte uppdattera mer tills jag har ordentligt med tid, gillar inte att skriva sånna här inlägg, vet ju hur tråkigt det är att läsa. Hoppas att ni har det fint nu i höstvädret.


......

Sorry har sjukt mycket i skolan just nu, vet inte hur jag gör med bloggen i fortsättningen... Får se


Vintertid

Gäsp vad trött jag är idag. Har pluggat lite i sängen och så fort jag la papprena ifrån mig häll jag på att sömna. Hade inte haft något emot att gå i ide några veckor framöver. Man blir så kolosalt trött av dett vädret. Svart när man vaknar och svart när man kommer hem från skolan. Så de få ljusa timmarna som finns under dygnet spenderas innomhus. Nu ska jag snart pallra mig iväg mot stallet om jag kommer upp ur sängen ;) Hur tacklar ni höst/vintermörkret?


Give me sommar!

Hoppträning

Jag fick rida lilla Danni. I början så var hon extremt trög och gick emot skänkeln. Men efter några minuter så fick jag lite mer fart på henne och sen rullade det på. Hon trycker sig väldigt mycket mot innerskänkeln och vill gärna springa in i mitten speciellt i galoppen så hon fick gå med och hoppa. Hon får ofta slippa galoppera med de lite mindre för att de inte har styrkan (missförstå mig rätt nu) och viljan. Hon är en enormt envis ponny! Det är inte lätt att rida ut henne på spåret. Hon är inte jättestark i galoppen heller då så hon vill gärna slippa undan för att det är jobbigt att arbeta. De tror att hon tycker att det är roligare att hoppa än att gå dressyrpass så hon ska få hoppa lite för att kanske hitta lite motivation ;)

Hon gick iallafall ganska bra på framridningen där jag bara konsentrearde mig på att hon skulle gå frammot och lyssna för innerskänkeln. När vi hoppade fram så visade hon sin envisa sida men två gånger och sen var det inget mer med det. Vi hoppade lite kombination och sånt. Hon hoppar riktigt bra och har verkligen viljan. Jag tror att hoppningen är hennes esse. Pigg och frammot (!) och sög tag i hindrena. Vi hoppade ganska högt också, runt en meter på enstaka hinder. Köttbullen kan hoppa! Nej men det gick riktigt bra i slutet kan vi säga :)


Vinnarskallar

Komer lite sent då men bättre sent än aldrig ;) (Från förra Lördagen). Vaknade runt 7 med ca fem timmars sömn i kroppen ;) Åt snabbt en frukost framför Animal Planet (standar för lov) innan jag åkte till stallet (där jag red förut). Där mötte jag Felicia samt en massa andra gamla kompisar. Som en lite reunion helt enkelt. Det var en sköttävling som vi skulle vara med på så det var fix av boxen, smörjning samt borstning av hästen som gälde.

Först fixade vi hela boxen och den är enorm! Men snygg och prydlig blev den. Men vi var inte lika prydliga kan vi ju säga... Smuts och vatten över allt. Men inte sluta nu, vi smorde sadel och träns och borstade schabraket. Då hade det gått runt 2 ½ timmar så då tog vi lunch och då fick hästarna komma in och ha lite lunch vila innan vi började borsta. Vi borstade i två timmar innan vi var tvungna att sluta och då var vi rätt nöjda med vad vi hade åstakommit. Så nu var det bara att vänta på att de skulle bedömma alla.

Vi hade skött Schakina. En söt liten stor häst ;) Och vet ni vad.... Vi vann på stor häst! Kul, så vi fick lite priser och sen såg jag på när Felicia red senare på kvällen innan jag åkte hem efter 8 timmar av hard work. Så en riktig heldag i stallet.


Lagom glad häst

11/11-11

Godagens! Jag har varit riktigt dålig på att blogga... Har haft riktigt mycket att göra, har varit begraven de senaste dagarna. Men fixade allt igår och nu har jag hela helgen ledigt :) Jag ske försöka göra lite tid till bloggen nu. Men nu måste jag byta om innan jag sticker till stallet. Bye! :D
O juste, ni har väll inte glömt att det är 11/11-11. WooW!


(Går)dagens ridpass

Igår red jag Rondo, hästen jag hoppar. Ingen lätt häst det där! Ibörjan var han slö som jag vet inte vad men efter en stund fick han eld i baken och blev som ett litet spjut. Så då var det tempoväxlingar, övergångar och halter som gall. Ibland fick man honom verkligen mellan hjälperna och då gick han som en gud men så ville han pinna på och då fick man börja om lite. I slutet blev det mycket galopparbete. Det behövdes. Även om han gjärna ville bli stark så kunde man sitta tillbaka och få honom under sig. Han har en väldigt härlig galopp och det är inget fel på bakbenen ;) Känns som att man har dem vid frambenen ibland ;) Nej men det var bra påskut. Gick iallafall ganska bra i galoppen så det var ju bra :) Sen gick det väll inte hundra hela tiden men nöjd är jag :) Han är ganska annorlunda att hoppa än att rida dressyr på iallafall. 

rondo


Datortrubbel

Har fortfarande problem med att få igång min vanliga dator och det är där som jag har alla mina bilder men har ju de som finns på bloggen. Hade några söta bilder att visa er men det får bli när jag får igång datorn tillräckligt länge. Andvänder den "stora" datorn just nu så den får funka ett tag framöver.

Idag så ska det trimmas dressyr igen. Hoppas att jag kan plocka fram den ridningen jag hade sist. Ska iallafall försöka ;) Nu ska jag fixa lite och sen återkommer jag imorgon tror jag om hur det gick och så. O just det har ledigt imorgon och på Onsdag så då blir det lite roligare :P


En hemskdöd

Ingen har väll kunnat undgå att höra de tragiska nyheterna om Hickstead. Gud vilket hemskt sätt att dö på. Men undrar ju vad som hände. Det måste ha varit hemskt för alla som såg det live och inte minst för Eric Lamaze. Att bara se det på TV:n var tillreckligt smärtsamt!

En sjuktfin häst var det och den var värd ett bättre sätt att dö. Hickstead kanske gjorde det älskade men att dö framför tusentals åskådare måste vara hemskt! Man vrt ju inte helt vad som hände sen men tänk vad Lamaze måste känna. Tänkt vilke skuldkänslor (även om han nog inte hade med saken att göra) som han måste känna. Jag tycket faktist att det var lite fel att visa allt på TV som de gjorde. Det var ju direktsänt men på nyheterna kunde man ha klippt av när han föll ihop och började få dödsryckningar. Jag förstår att folk vill se vad som hände men samtidigt är det väldigt känsligt. Jag tycker att det är okej att det visades på TV:n när det direktsändes men på nyheterna tycker jag att det kunde ha censurerats.


R.I.P. Hickstead ♥

Film och godis

Förlåt att jag inte bloggat. Min dator laggar så jag kan inte skriva mycket på den just nu. Just nu lånar jag den vanliga datorn för att skriva lite :) Nu sitter jag med min lillasyster och ska se på film. Vi ska se Secretariat. Verkar vara bra, dessutom är den ju byggd på en riktig historia ;) Men nu ska vi slå på den så hejdå, skriver så fort jag fått ordning på datorn ;)

Kan inte mer än hålla med



Marin och vit

Var ett tag sen jag gjorde en outfit så nu har jag tagit mig i kragen och gjort en riktigt snygg med stilren :)

En riktigt härlig färgkombination är vitt och marinblått. Passar till hösten nu med lite mörkare färger men det vita piggar upp lite. En snygg outfit helt enkelt.


Stall

Imorgon var det egentligen inte tänkt att det skulle bli något stall för mig för de håller på att fixa i stora ridhuset (där vi hoppar) med underlaget så då kommer vi inte kunna rida där. Men vi har löst det lite fiffigt med att ha två lektioner en Fredag ;) Vi har alltid en teorilektion minst per termin och den brukar vi andvända till banbyggande eller löshoppning etc. Så nu kör vi banbyggande och sen hoppar vi den :) Smarta vi är... Iallafall så frågade min kompis mig om jag ville hjälpa henne med en tävling där ag red förut och kunde ju inte låta bli så det av till ett stall iallafall. Tur det för jag håller på att få abstinens av att inte se en häst. Brukar inte tänka lika mycket på det när jag har skolan och så att tänka på men nu, gud hur har jag klarat det?! Nu ska jag gå och sova då jag måste gå upp 7 imorgon (gäsp) Men vad gör man inte :P






Sist jag var där och hälsade på min gamla skötponny. Han har tyvärr flyttat nu då han fick en spricka i benet som inte ville läka. Nu får han istället tjocka sig i en gigantisk hage ;)

Läckert!

Har spanat in en softshelljacka från Equiline. Men priset var lite för saftigt för mig för en "jacka" men vad snygg den är! Dessutom är den jättehärlig på. Men priset var lite högt tycker jag, annars hade jag kastat mig över den. Vad tycker ni? Här kan man hitta den

Fråga

Fick en fråga om vilket progam jag andvände när jag gjode min header. Och svaret är att jag andvände mig av picnik. Det är en gratis site som man kan andvända. Jag gillar den då jag inte är jätteduktig på Photoshop och på Picnik så är det lite enklare. Jag fick iallafall hålla på och klippa och klistra lite med den, då det tar sin lilla tid att gjora den. Men rekomenerar den sidan om man vill ha lite annorlunda bilder ;)


Äntligen

Nu har jag äntligen fått lust till att skriva idag. Så tänkte dra vad jag har gjort idag och går.

Igår var jag med en kompis, vi var i stan och kikade i en massa butiker. Efter några timmar så såg vi Jonny English. Fy vad bra den var. Tror inte att jag har skrattat så mycket på väldigt länge. Rekomenderar den varmt om man vill skratta hysteriskt.

Idag har jag varit med mina grannar och vi har sett på film idag med (man måste ju älska höstvädret, perfekt till film ;) Batman blev det, rettare sagt The Dark Knight. Riktigt bra den med. Sen var vi modiga nog att gå ut och hoppa på studdsamttan i total mörker :P

Tror att detta kanske är ganska tråkigt att läsa om så imorgon så kommer det bara en massa hästrelaterade inlägg.


Såhär fint är det vid stallet på hösten ;)

Muskelstrejk

Det jag skrev igår om att mina muskler skulle strama stämde väldigt bra. Mina axelmuskler är helt slut! Spänner och stretar. Tror jag ska försöka strecha lite sen får jag se om det blir bättre :) Men jag tror inte att jag har ridit så bra på så länge så jag så det är väll ett pris man får betala ;) Nu ska jag äta lite frukost och sen gå ner till tunnelbanan och åka och träffa en kompis i stan :D


Over and out


RSS 2.0