Schockemöhle

Schockemöhle skulle jag utan att tveka säga har de snyggaste schabraken. De finns inga snyggare. Visst vissa är finare än andra eller har snyggare kombinationer men om man tittar på helheten på schabraken och kollektionerna så har de utan tvekan de bästa schabraken. Bra kvalite är det också på dem. Inte konstigt att andra märken kopierar...


On my way...snart

Ska snart palla mig iväg mot stallet. Idag ska hästarna få hoppa på riktigt för första gången sen förra terminen. De har ju hoppat små hinder så nu är de inhoppade igen, hahaha ;) Nu ska vi ta nya tag och damma av hindrena :P


I love you...

Nu ska jag gosa ner mig i soffan och se på P.S. I love you, min favoritfilm! Älskar den, har sett den jag vet inte hur många gånger som helst, har tappat räkningen... Ska kanske fixa lite varm choklad eller te och då kan det inte bli bättre! Bakade inget utan jag lagade middag istället haha. Just det, känner mig inte lika förkyld nu så det känns bra inför imorgon :)

"I love you till the end, 'cuz all I can say I love you till the end, love you till the end..."


Jag saknar dig, kom tillbaka!

Sjuk...

Ush, känner att jag är på väg att bli lite sjuk. Kände det när jag vaknade imorse att jag. Nu när jag kom hem från skolan kände jag mig ännu sämre så idag ska jag ta det lugnt ett tag och göra lite läxor och sen får jag se hur jag mår. Ska kanske ta och baka något, om det blir så så får ni såklart se resultatet ikväll :) Nu ska jag koka lite te :)


Brown & Blue

En av de snyggaste färgkombinationerna just nu tycker jag är blått och brunt. Riktigt höstigt och härligt! Just denna outfiten är verkligen något jag skulle tänka mig att ha just nu på höstkanten


Allt detta gulligull

Åå allt detta gulligull som finns. Det är ju bara för sött!


Skogsäventyr

Idag hade vi orienteringsdag. Riktgit härligt och kul! Vi orienterade nästan precis där stallet ligger så känner till en del av stigarna, iallafall de man får rida på ;) Lite kul är det att jag och min kompis tog den långa, lite svårare kartan och kom först tillbaka trotts att vi inte startade först. Haha lite oväntad talang för detta hade vi ;) Annars så har det inte hänt så mycket. Men nu ska jag ta och sova tror jag.


Dubbelt upp

Red första halvan av ridlektionen på Mary. Det gick väll sådär. Hittade lite fler knappar idag men kom inte till ridning så fort som jag hoppast. Men det är bara att kämpa på och så får man ta nya friska tag nästa gång. Men det känndes ändå helt okej. Ibland så kändes det riktigt bra också så det är ju något ;) Efter en halvtimme så bytte vi hästar så då fick jag rida min lilla älskling, Kalle! Oh vad jag har saknat att rida den lilla filuren. Så liten han kändes, har ridit d-ponny ett tag nu så Kalle som är c-ponny kändes så liten ;) Men åååå, vad härligt det var. Det är som att cykla, man glömmer inte hur man gör det. Har inte ridit honom seriöst sen innan sommarlovet så har saknat honom så in i bängen. Det kändes riktigt bra och fick bra på skut i baken och är riktigt nöjd med hur det gick. Nu ska jag bara försöka ta med mig den känslan till andra hästar. Alla hästar är ju olika och om man ridit in sig så pass mycket på en häst så kan man den ju utan och innan men man kan ju försöka ;) Tror förresten att det kanske kommer lite bilder på både Mary och Karliken. Ska kolla om det var någon som fick kort på oss idag :) men tills dess så får ni se på denna från i vintras, dock en hopptektion haha...


Lyckat

Denna helgen blev en lyckad en även om den inte riktigt blev som planerat. Igår var vi somsagt några kompisar här hemma och hade det jättemysigt :) Idag så träffade jag en kompis igen. Hade tänkt hinna att smita iväg och titta på när några småryttare skulle rida märkesridning men hann inte det :/ Lite synd men sånt är livet. Sen ikväll såg vi en film, mysigt! Imorgon är det Måndag vilket betyder skola och dressyrtrimmande :)


Ses vi där?

Om två månder är det Stockholm Horse Show. Ska dit på Lördan och stannar hela dagen. Ses vi där då, eller vilka dagar ska ni dit?

Guldingen

Red lilla gulingen igår igen. Det gick ganska bra. Vi hade markarbete som jag trott. Red lite över bommar och hoppade lite små hinder. Gulding blev ganska taggad men efter en/två gånger så skötte han sig super! Han blir lite ihärdig ibland och vill gärna bara ånga på så snabbt som möjligt men han lyssnade väldigt bra och det blev en riktigt härlig lektion. Jag tror att han är en ponny som man måste lära känna lite innan man hittar alla knappar men tror att vi är på god väg att lära känna varandra. Man lär ju sig hästens beteende efter ett tag. Men fin är han. Sen kommer kondisen och styrkan, han är trotts allt inte så gammal och kan ganska lite för sin ålder. Men tror att han kommer kunna bli en riktigt fin hopponny :D

Just det, jag red andra gången med min nya hjälm. Kan bara säga att jag älskar den! :)

En av övningarna vi gjorde

Härligt!

Ååå vad härligt med helg och solsken! Sånt här gillas! Idag har varit en väldigt bra dag hittills. Har mest gjort roliga saker idag, var och fikade med mamma och nu ska jag stax byta om och dra till stallet. Vi ska ha markarbete om jag inte misstar mig. Och imorgon ska jag och några kompisar ha en riktig filmkväll. Jaa denna helgen känns som en bra en ;)


Det är dedär små sakrerna som gör dagen så speciell


Hejsan!

Har varit så mycket i skolan och annat som vart tvunget att fixa så bloggen fick vila igår och i Tisdags. Men nu är jag tillbaka som vanligt. Igår, tro det eller ej, så var jag barnvakt. Hehe det var väldigt roligt! Idag har det varit en ganska normal dag, inget super speiellt har hänt. Just nu sitter jag och pillar med designen men jag är så himla trött så det går ganska långsamt ;) Ska fortsätta lite till för att bli klar nån gång.


Dålig up date...

Sorry men just idag blev det en massa att göra så bloggen kommer få lida... Men så är det, vissa saker kommer före bloggen ;)


Dagens ridpass

Puh, säger jag! Puh! Idag red jag fina Mary. Först kändes det inte alls bra men efter ungefär halva ridpasset så släppte det för båda tror jag. Jag kom på att jag kunde rida mycket mer än vad jag gjort. Man kunde inte rida på samma sätt alls som man rider på Bente, där det gäller att få fram nosen på honom och vara mjuk. På Mary fick man rida! Man kunde ta i henne på ett annat sätt än på Bente och rida på frammot för att få reaktion. Sen fick man riktig wow-känsla när det gick bra. En riktig fin ponny det där asså. När man hittar knapparna så tror jag att det kan gå hur bra som helst! Dessutom är hon ju för söt!

No hour wasted

" No hour of life is wasted that is spent in the saddle" - Winston Churchill


Jag tror ni vet vart jag är påväg ;)


Gud vad kul!!!

Gud vad kul att Rofl-Göran Bengtsson tog hem EM-guldet! Han och Ninja förtjänade det verkligen! :D Sen kom ju Henrik von Eckermann på femteplats, inte illa det! :) GO Sverige GO!!!


Bild från Tidningen Ridsport

Ni har väll inte glömt?

Att ni kan följa bloggen med Bloglovin'?


(Kilcka på det som just nu ser ut som ett rött X)
Snart ska det vara fixat så att ni ser denna bilden istället ;)

Guld & Svart

Gud vad det är snyggt! Helt otroligt! A picture says more than i thounsand words, så låter outfiten tala för sig själv


Vad är detta?

Vad är på G?!


Att göra lista

Idag ska mamma och pappa in och kolla på Stkhlm halvmaraton så då tänkte jag ta mig i kragen och fixa lite av sakerna som skulle behövas fixas här hemma. Mina stövlar skulle behöva en svängom med läderbalsam och tvättas av lite och så ska jag hämta min hjälm som kommit :D bl.a. Så det blir inte att ligga på lat sidan idag. Och om jag har tid ska jag uträtta ett lite hemligt uppdrag ;)


16 September

Jaa, då var det äntligen helg igen då ;) Ååå vad skönt, nu kan man sova ut ordentligt! Igår så åkte jag till stallet nån timme efter skolan. Jag red Gulding. Ganska bra gick det om man tänker på hur gammal han är och hur mycket han kan. Vi hade markarbete idag så de fick lyfta på fossingarna. Först jobbade vi dem över lite bommar sen så skrittade ena halvan på spåret och andra innanför där bommarna låg (se bild) och så var det lite trav och galopp över dem. Gulding blev lite förvirrad när de andra red åt andra hållet men han jobbade på bra och sen tror jag att han blev trött på slutet. Hehe jobbigt både mentalt och fysiskt ;) Men är nöjd med mesta delen av ridpasset.
Hehe är inte så bra på paint men jag tror att detta ska gå att förstå. Sen gjorde vi samma sak fast åt andra hållet då ;)

Visste ni att...

...en fyrkantsbal innehåller mindre luft än en rundbal så kvaliten oftast är bättre på en fyrkatigbal? Hehe man lär sig nått nytt varje dag.


Kingsland nyheter

Har ni sett den nya kollektionen från Kingsland? Ganska snygga saker eller hur? ;)


Nya copycats

När jag letade efter stövlar till en outfit så hittade jag dessa och kunde inte låta bli att lägga märket till att de var ganska lika. Eller åtminstonne tycker jag det. Sulan och formen på själva stövlarna är märkligt lika varandra. Vad tycker ni, är de lika eller inte?


KL eller Hööks?

Tycker ni inte att Hööks tröja är mystiskt lik Kingslands? Hmm... I det härfallet tycker jag faktist att Hööks har lyckats riktigt bra med sin tröja, föredar den faktist före KL's. Höökströjan är mer figursydd och jag tycker att det gråa passar mer till vintern/hösten än vad det blå-grå gör. Är faktist riktgit sugen på att köpa en. Vilken föredrar ni?


Tjoo!

Tjo på er! Har inte hunnit blogga på hela dagen förrens nu... Idag har det varit en helt vanlig dag, inget speciellt har hänt riktigt. Men jag har hållt på att fixa flera inlägg som kommer upp nu i veckan. Några outfits och några åsiktsinlägg. Men även lite bilder men n ska jag inte skriva allt i förväg ;) Hoppas att ni har haft det bra idag :)



Over and out, this is Emma signing out ;) Hehehe

Täby 11/9

När jag fyllde år så åkte vi till Täby galopp och tittade på tävlingarna där och då tog jag ett par bilder så här är dem. Dock mobilbilder så kvaliten är därefter :/ 
 




Gud att de vågar rida så snabbt!




/Emma

Nästan bortglömt

Men bara nästan. Vi hade så otroligt roligt tråkigt i staller för några veckor sen att i höll på att garva ihjäl oss åt dessa bilderna så tänkte visa dem då men glömde att lasta över dem till datorn så ni får se dem nu ;)






Hej på dig också hehe
/Emma

Presentner

Idag åkte jag och min kompis in till stan för att hon skule titta på nya stövlar och jag för att jag skulle lämna tillbaka hjälmen jag fick i födelsedagspresent. Lämnade tillbaka den då den var för stor så skulle ha bytt den men de hade inte den i min storlek i svart så den kommer om några dagar istället. Men då ska jag visa er den! Längtar! :D



/Emma

Måndagens ridpass

Jaa i Måndags gck det ganska bra. Red Bente vilket var väldigt skönt, känner mig mycket mer hemma på honom nu. Först gick det lite åt skogen med skänkelvikningar men sen så fick vi till ett par som var mycket bättre och sen rullade allt på. Han var mycket mjukare och lite mer frammot än vanligt och jobbade på riktigt bra och fick ut sin lilla hals som han i vanliga fall gärna vill krulla ihop och bli über kort och hög i. Men igår gick han för det mesta i en lång ch låg och väldigt avslappnad form. Red i lite galopp och vilket under tramp han hade! Snart så! Härligt att han var så pigg på att jobba iallafall, nu ska man bara se till att utveckligen bara går i den riktningen ;)



/Emma


Mot stan!

Nu ska jag och en kompis in till stan och gå på Hästbiten. Varför kan man undra, det får ni se ikväll :P



/Emma

Bildminne

Här är lite bilder från i sommras från Falsterbo. Jag var där med min Kompis Felicia och de dagarna vi var där var superbra! :)


Haha lite roligt att man kan se hoppet på tv:n också














/Emma

Alltid lika trevligt

Med spö regn och kallt väder! Brrrr! Som tur är det några timmar tills jag ska till stallet. Hoppas bara att hästarna inte står ute just nu ;) Idag har jag studiedag vilket är väldigt skönt! Men imorgon är det skola igen. Men idag ska jag slappa och njuta av ledigheten och sen gjöra lite saker hemma innan jag åker till stallet. Hehe hoppas att det går bättre idag än vad vädret verkar tycka. Ganska trist inlägg kanske men men X)



/Emma

Gissa vad!

Idag fyller jag år! Yey! Dagen har varit jättebra! När jag vaknade fick jag ett kuvert där det stod att vi skulle till Täby galopp så då åkte vi dit och såg på tävlingarna där. Riktigt kul var det! Sen kom vi hem och då kom min kompis och så åt vi middag och sen kaka och öppnade presenter. Jag fick typ allt jag önskade mig och så har dagen varit jättebra så jag kunde inte ha önskat mig mer. En riktig superdag har det vanligt och vet ni vad. Jag känner mig knappt ett år äldre ;)

/Emma

Besåda min skicklighet

Haha eller inte. Har försökt ändra lite saker i bloggen men det går långsamt! Väldigt långamt så jag inte är världens duktigaste på datorer. Utan jag forskar mig fram. Nu har jag lyckats ändra så att iställer för, "Sök" och "Sök i bloggen" så står det "Leta" och "Leta här" och lite små saker som knappt syns. En ny header håller jag också på med. Men vill ha lite färska bilder till den så den kommer upp mer mot vinter. Då kommer jag även ha hunnit, hoppas jag, att fixa en helt ny design, orkar nte ha en tråkig blogg.se design mycket längre. Om ni har några förslag på hur bloggen ska se ut när den är klar så får ni gärna komma med förslag. :)

/Emma

Schockemöhle

Ni har väll inte missat Schockemöhles nya kollektion? Den är bara för snygg! Den går mest i brunt vilket är super då jag är helt såld på alla bruna saker just nu ;) Och denna kollektionen gör det inte bättre, haha. Detta är iallafall några av mina favoriter. Sulle inte tackat nej till detta



Revansch

Igår fick jag min revansch från i Måndags. Yes! Allt kändes mycket bättre, inga krav bara rida. Fick Musse och han var mycket mjukare än vad jag hade trott att han skulle vara. Innan sommaren var han liksom som en liten pansarvagn men nu var han mer ridbar på nått sätt. Riktigt kul! På Fredagar så är det ju hoppgruppen som gäller så vi hade sittsträning eftersom hästarna inte är helt igång ännu och så är det ju väldigt viktigt också att man har en bra sits. Det var på nått sätt skönt, kanske inte att stå upp utan stigbyglar, men att hitta tillbaka till gamla sitsen och få känna att man fortfarande har kvar nån slags ridning i kroppen. I Måndags kände jag mig väldigt nere och jag kände att mycket berodde på min sits då mina ben hela tiden ville ha sitt eget liv... ;) Men igår hjälpte Anette mig att ändra det jag behövde och sen kändes det riktigt bra. Måste också tillägga att Musse har en otroligt skön sadel som också hjälpte till ;) Tillbaka till passet, han var som sagt ner ridbar och reglerbar och lite form kom även på köpet som man ivanliga fall brukar få jobba mycket med men nu var han lite mjukare så då löpte det som på rullande band. Som ni säkert märkt på min skrivning så är jag väldigt nöjd med ridningen igår och ska ta med mig alla tips jag fick ska jag ta med mig till på Måndag och rida på samma sätt utan krav och bara rida.


Musse
/Emma

Vad som hänt

Blir ni inte bara lite irriterade på rubriker ibland? Kan aldrig komma på bra namn på dem ;) Idag har jag varit i skolan som vanligt. Haft So, Svenska Matte och lite sånt och nu ska jag mest bara ta det lugnt i 4 dagar! Tjoho vad jag älskar att ha lång helg. Och just det på Söndag fyller jag år! YEY! Kommer inte på mer att skriva om, känns som att jag är inne i en rejäl svacka just nu. Kommer tillbaka när bloggningen kallar ;)

Kovo

Igår gick det inte så bra de första 45 minuterna. Jag red Kovo och han var väldigt spänd och oliksidig och jag red som en kratta. Fick en massa tips av Åsa men det tog tid innan jag fick kläm på det. Men de sista 15 minuterna slappnade han av och jag kom till mer ridning. Så är nöjd med sista 15 av passet. Men vad gör man ;) Det är bara att ta nya tag nästa gång. Nu ska jag gå och plugga och sen ska jag ta mig en ordentlig cykel tur.


Random bild från Falsterbo
/Emma

Skyndat

Nu har jag brottom! Måste äta superfort och sen åka till stallet. Egentligen behöver jag inte skynda men jaja ;) Men om ca 15 min så är jag påväg till stallet, ska vi slå vad? Hahaha!

/Emma

Stor häst

I Fredags red jag som sagt en stor häst. Kan tänka mig hur lite jag måste sett ut. Hon heter Rodness och är en stoooor, eller jag tycker att hon är stor, häst. Men mysig var hon och hade ett trevligt humör. Men hon var ganska stoig ibland. Vi red ut så det var ju inte direkt någon dressyr ridning utom i slutet då vi red på en äng och arbetade dem lite. Men försökt hålla henne i en låg form när det var möjligt. Sen var hon ju stor och ganska stel och hade giraffhals hehe. Men riktigt mysigt att få prova henne, en riktig pärla verkade hon vara. Fast jag tror att jag håller mig till ponnyer ett tag frammot ;)

/Emma

B-day

Idag fyller min lillasyster år och om en vecka jag. Haha tajmat där ;) Så idag ska vi fira henne stort. Och så har jag lite läxor att göra då jag inte gillar att ha läxor på vardagar då man får fler under de dagarna man är i skolan ;) Så bloggen hamnar lite på sidan idag igen. Men skriver lite ikväll om jag hinner. Just det på Fredag och nästa Måndag är jag ledig så då kan ni räkna med bra uppdattering och så är det ju träningsdagar så hur det gick kommer upp också :P

/Emma

Fråger

Några fråger om mig

1, Beskriv dig själv som ryttare: Perfektionist, bestämd, envis
 
2, Har du någon gång trillat av? Jaa såklart ;)
3, Har du någon gång skadat dig allvarligt?
Nej, inte direkt. Jag har haft lite ont precis efter att jag har trillat av men jag har aldig skadat mig.
4, Har du någon gång blivit riktigt förbannad på en häst? Ja, det har jag men har aldig låtit det gå ut på hästen
5, Har du någon gång ridit en svart häst? Japp
6, Har du någon gång ridit en brun häst? Hehe, jaa det har jag
7, Har du någon gång ridit en skimmel? Oui!
8, Har du någon gång ridit en fuxfärgad häst? Hm, den var svår, såklart ;)
9, Har du någon gång ridit en skäckfärgad häst? Jajjamensan, rider ju nästan bara skäckar just nu
10, Har du någon gång ridit en black? Yes sir det har jag
11, Har du någon gång ridit en isabellfärgad häst? Jopp
12, Har du någon gång ridit en silverfärgad häst? Eh..? Jag har ridit en enhörning vet ni XD
13, Har du någon gång ridit ett kallblod? Ja, det har jag
14, Har du någon gång ridit ett fullblod? Japp
15, Har du någon gång ridit ett varmblod? Jajjamensan
16, Har du någon gång ridit ett halvblod? Jodå
17, Har du någon gång ridit en häst under 100cm? Jepp
18, Har du någon gång ridit en häst över 170cm? Haha jadå, myra på ryggen
20, Har du skrittat? Hmm.. aarå
21, Har du travat? Japp
22, Har du galopperat? Jadå
23, Har du töltat? Yesbox
24, Har du ridit i passgång? A lite
25, Har du ridit i övrig gångart? What? Flyga..? :P
26, Har du någon gång ridit i en skog? Ja
27, Har du någon gång ridit i ett ridhus? Jepp
28, Har du någon gång ridit i en paddock? Jaa
29, Har du någon gång ridit på en bana (t.ex travbana)? Ja det har jag
30, Har du/Har du haft egen häst? Typ ;)
31, Om ja, vilken ras? : Korsning

Hade lite tråkigt men aa nu vet ni det. Jobbigt att skriva ja helatiden...

Sorry

Hejsan på er! Sorry att jag inte uppdatterat men jag har inte haft tid idag eller igår då skolan och stallet tog så mycket tid. Bwt red STOR häst igår, men skriver mer om det sen. Idag har jag stor städat, eller iallafall börjat städa hela mitt rum och så ska vi ha gäster så jag har inte haft tid :( Men ska träffa mina gamla grannar och en massa andra fina vänner så det ska bli kul! :) Men nu kommer de vilken sekund som helst så måste gå. ;)


Denna låten älskar jag! Såååå fin
/Emma

Livet leker!

Livet leker just nu! Tack vare vänner och allt runt omkring så känns det som att allt går som jag vill! Nu känns det som att jag kan börja skriva igen. Har en massa att skriva om. Hoppas att ni har haft det lika bra som jag har haft det! :)

/Emma

RSS 2.0