Copycat

Vad tycker ni om att märken härmar varandra? Tycker ni att det är okej att man "snor" ideer från varandra? Tycker ni att det är okej att tex Hööks gör "kopior" på tex Scapa?

Jag skulle säga att det är ok men att det är lite synd. Alla har inte råd att köpa HV Polo och KLkläder så på det sättet är det ju bra att de härmar de lite större märkena. Dock tycker jag att det är synd att de härmar så mycket. Ta tillexempel Dyon chapsen som Hööks gjorde ett par liknande av. De ser nästan likadana ut utom att Hööks inte har något märke på och att det är olika läder. Jag blir bara lite trött på att de ska härma varandra och det är inte bara de billigare märkena som härmar varandra utan även de större.

Jag skulle görna vilja veta vad ni tycker om detta så skriv gärna vad ni tycker :)


Vilka chaps föredrar du?

Vilket schabrak tycker du är snyggast?
/Emma

Fräckt

Kombinationen brun och grön har jag alltid varit svag för. Så när jag såg lindorna så var jag bara tvungen att göra en snygg outfit i dessa färger. Och själv är jag väldigt nöjd med outfiten. Jag hade inte tackat nej till den. Vad tycker ni, gillarna ni udda färg kombinationer eller ska det vara simple?



/Emma

Svenskponnydressyr

En blogg jag tycker att ni ska titta in på är Svenskponnydressyr.blogg.se. Bloggen skapades av Amalie Egholm Hebsgaard och Klara Hovstadius. Där kan man läsa om det mesta från olika tävlingar och resultat. Det roliga med bloggen är att det är många gästbloggare så man får läsa om deras ritter och framgångar. Det blir också en väldigt varierad stil då alla skriver olika. Jag tycker att det är riktigt kul att läsa denna bloggen så en hiss från mig till den.



/Emma

...

Har hänt en grej, orkar inte skriva mer just nu. Kommer tillbaka när det är bättre. Åker imorgon till Gotland men tids.inst. är klara. Hejdå

/Emma


Liten ändring

Nu har jag listat ut hur man fixar så att presentationen syns så att man inte behöver klicka på den. Just nu ser det lite skummt ut då den man klickar på är kvar och "profilbilden" är lite för stor för ramen men ska fixa det så fort jag får tid. Har även fått reda på hur man gör bildlänkar så nu kan jag det också ;) Känns som att det är igång nu!



/Emma

Ny design

Nu har det gått några dagar och jag har redan blivit trött på designen. Men jag är inte dem bästa på designer så får se hur bra det går. Då blir det ju roligare för er att läsa kanske. Iallafall jag tycker att det är roligare att läsa en blogg om man har en rolig och välgjord design eller header. Vad tycker ni? Ska jag fixa designen ;)



/Emma

Jippie!

Idag fick vi sluta lite mer än 2 timmar tidigare pga att alla 8 och 9 scheman var helt puckade. Så skönt! Idag hade vi iallafall bara slapp lektioner så det var kul. Fick en ny engelskalärare som verkar jättebra så det var bra och så har vi skrattat oss genom rasterna. Skönt att vara i skolan? Hehe! Imorgon blir det bowling och sen klassresa :D Förlåt om min uppdattering har varit låg, har egentligen ingen ursäkt men jag är liksom tom i huvudet så jag orkar inte skriva så mycket. Skriver mest på tidsinställda till fre,lör,sön. Men nog om det. Om ni har något ni vill att jag ska skriva om så är det bara att säga till så skriver jag om det. :)



/Emma

Idag

Idag så har jag haft bloggen i en vecka. Lite kul...

Idag så var vi och hade klassdag och gjorde en massa aktiviteter med klassen. Ganska roligt var det. Man fick en chans att hinna prata med alla så det var kul. Just idag är jag så slut i huvudet så det inte är klokt. Kan inte komma på något vettigt att göra så jag kommer antagligen hänga i soffan eller cyckla mig en tur. Känner mig lite baksugen dock så kanske rör ihop lite scones till ikväll.



/Emma

Dagens skogsmullepass

Idag red vi ut barbacka, fick Kalle. Å vad glad jag blev! Har saknat att sitta på hans härliga rygg. Man kan verkligen njuta när man sitter på honom. Pigg och glad var han så det kunde inte varit bättre, bessutom slapp vi regnet :) När vi kom in i ridhuset så fick vi arbete dem i lång och låg form. Det gick bra men han sköt in rumpan ibland vilket han gjorde i början förra året så det blir att börja om med det ;) Men annars var han en dans på rosor. Såg också att de klippt hans man kortare än vanligt. Blev förvånad när jag såg oss i spegeln. Hade inte sett det från ryggen eller marken. Haha vad man kan bli lurad ibland :P Han såg lite sportigare ut i den frisyren så han får väll vara korthårig ett tag ;D


Lite kortare än såhär ser det ut.
/Emma

On my way

Nu så ska jag byta om och dra till stallet. Tänkte cyckla dit men just nu öser det ner ute så vet inte om jag ska ta och vänta lite tills det värsta dragit över. Lite skummt regnade när jag vaknade men det var uppbehåll i några timmar så jag hann cyckla fram och tillbaka till skolan utan att bli blöt och för en timme sen var det lite sol men nu ser det ut som att det blir att rida i regn. Så regnjacka på; check! Ska inte göra samma misstag och inte ta med den ;)

/Emma

Svart och blått

Denna outfiten är för att dö för! Älskar den, så stilren men också utstickande. Något jag verkligen skulle tänka mig att äga



/Emma

Redigerad

Redigerade en bild lite snabbt. Vad tycker ni? Borde jag redigera fler bilder. Brukar ni redigera bilder innan ni visar dem?

Före redigering

Efter redigeringen

Vad tycker ni? Gjorde inget dramatiskt men bättre blev det, vad tycker du?
/Emma

Skolan

Nu har jag varit hemma i snart en timme. Skolan var ok, eller asså vi gjorde inte så mycket, kollade igenom schemat som var okej, började ganska tidigt ett par dagar men så får det vara. Sen var det jättekul att se alla kompisar igen och man hade så mycket att prata om men vi hinner kanske prata av oss om några dagar ;) eller inte... Sen fick vi en macka och så fick vi gå så den åt jag till frukost nu när jag kom hem. Nu ska jag kolla lite bloggar och äta lunch om någon timme och sen så ska jag åka till stallet och träffa Caroline. Vill ni att jag ska skriva om något speciellt idag?



/Emma

Sova..?

Ååå vad jag egentligen borde sova men orkar inte. Gick det ihop? Hursomhelst så är det Måndag vilket betyder träning. Har inte ridit sen förra Måndagen så har längtat. Tror det blir Bente igen, verkar som att det blir honom jag ska rida i dressyren framöver om inget annat kommer. Han är väll en trevlig ponny men inte som Kalle men fin är han! Tror det blir ut i skogen imorgon igen och skritta maby some trav? Vet inte de är ju inte riktigt igång ännu så man får ta det lugnt. Men nu borde jag sova... Kommer tillbaka om imorgon och hur det var första dagen i skolan igen. Oh kan nämna att jag åker på klassresa på Fredag så om jag hinner gör jag lite inlägg tills dess. Men nu ropar kudden på mig ;)


Så söt då!
/Emma

Visste ni att...

...
¤ Jag är född i Norge

¤ Jag har ätit hästgodis för att se om det smakade lika gott som det luktade

¤ Jag går i en engelsk skola

¤ Jag älskar att läsa "thriller"böcker

¤ Jag ville bli jockey när jag var liten

¤ Jag måste läsa ut varje bok jag läser

¤ Carola Häggkvist bor på min gata? It's true! Lovar


Random bild
/Emma

Hemma!

Nu är jag hemma. Lite NOOOO känsla just nu för skolan börjar imorgon. Tur att det inte är så många dagar innan det är klassresa och så ska vi bara gå en timme eller nått imorgon. Jag har iallafall haft det superfint. Jag älskar att vara i Norge, det är helt klart det stället jag tycker mest om att åka till. Och så är ju kusinerna inte så dumma ;) De är så fina man kan ha! Vi har varit lite kulturella när vi var där, var på vikingamuseum och så har vi varit mysiga turer med deras hund och bara myst. Sen har min kusin visat mig en serie eller nått, Hetalia. Skit kul att se på, lite nördig men mycket humor och ganska smart är den så kolla in den om ni har tid. Jag vet inte om vi ska äta kvällsmat eller nått nu för vi åt ingen middag innan vi åkte med flyget så jag är riktigt hungrig nu.

/Emma

Film

Här är en liten film som jag klippte ihop från senast vi var på ängen och red. Det var sista lektionen så vi rider barbacka. Även då red jag Bente.


Jag vet mina händer men om ni bortser från dem X)
/Emma

Otrolig historia

Berättelsen om Super Guus tycker jag är riktigt häftig. Wow säger jag bara! Se och förundras



/Emma

Eh...nya modet?

Hittade dessa, vad ska man säga? Annorlunda schabrak på Falsterbo HS. Frågade hon som sålde dem om man kunde ha dem till "vanlig" ridning och inte akademisk eller så och då svarade hon att det var till engelsk dressyr. What?! Jag hittade dem inte någon annanstans så jag undrar om hon sa fel eller om hon bara var tidig med det nya modet... Jag skulle iallafall vilja dissa dessa. Inte snygga alls. Förstår mig inte på skärningen på dem. Det ända jag gillar är det tjocka "bandet" som följer den udda skurningen bak på schabraken men texten innut i får en diss. Så en rejäl diss till dessa schabrak.



Sedan hittade jag dessa stigbyglar. Eh... Vet inte riktigt vad jag ska säga. Lite coolt var det väll, tänk att se det på nån cool riduppvisning men till vardags eller tävling? Nej, de ser klumpiga och tunga ut. Inget i min smak. Men som sagt ganska rolig sak var det fast jag förstår inte riktigt grejen med att ha en häst på stigbygeln. Vad tycker ni?



Lite udda saker var det men vad vet jag är det det nya modet som är på gång eller är de bara ute och cycklar?
/Emma


Brun outfit

Denna outfiten gillar jag väldigt mycket. Den är enkel och stilren men sticker samtidigt ut. Riktigt snygg iallafall :)


/Emma

Några bilder

Här är några av mina favorit bilder som jag tagit, vet inte varför jag gillar dem men kanske för att ljuset blev speciellt eller för att hästen bara är grymt snygg ;) jag vet inte men här är några favoriter. Har fler men de är inte så hästiga :P Skulle ni vilja se dem?






GUUD(!) så snygg!












/Emma

Studdsmatte sovning

Hej hopp tjola stopp! Nu måste jag skynda mig rejält, ska nämligen sova på studdsmatten med min syrra och mina grannar så detta bli det sista live inlägget tills på söndag. Hejdå!! Hoppas att ni får en riktigt fin vecka



/Emma

El bloggo

Thjolahopp! Nu sitter jag hungrig som en varg på sängen. Nu är lite fixat till bloggen så några små inlägg kommer upp medans jag är borta. Fixat Sotans bur, träffat Moa så nu är det bara att packa klart. Verkar som att det ska bli dåligt väder medans vi är i Norge. NO WAY? Jättebra humor... så det bli packning av höstkläder. Yey, älskar hösten med regn och rusk. Så mysigt att ha på sig varma kläder och se en bra film och dricka varm choklad. Jummy! Kanske ska dricka det idag om vädet är på min sida..? Jaja nu ska jag chilla lite och sen packa klart. Väldigt hästigt inlägg.



/Emma

Packa städa handla

Idag så ska jag hinna med lite saker innan 12 för då ska jag träffa min kompis. Idag så måste jag packa väskan till Norge, städa Sotis, min kanins, bur och köpa en regnjacka om jag hinner. Men tror att jag hinner det på 2 ½ timme ;) Sen ska jag skriva och fixa några tidsinst. också. Har en liten film till er dock ingen videoblogg, och lite mer roliga saker. Men nu måste jag nog ändå stiga upp :)


Bild från i vintras
/Emma

Dagens ridpass

Vi red ut och skrittade bara. Hästarna måste ju komma igång efter sommaren. Jag red Bente. Måste säga att han har en av de inte så sköna ryggarna att sitta på (red barbacka) och så har han inte så mycker muskler på övre delen av ryggen men det kommer. Han är inte så gammal heller. Försökte bara att njuta av turen och sitta still med händerna och göra små förhållningar och driva honom in i handen. Det funkade ganske bra och han blev lång och låg. Han har en vana att bli krulla ihop halsen och "vingla" och få en hög nacke. Men idag var han pigg och frammot och vinglade inget med huvudet. Sen går det mycket upp och ner i skogen så han fick jobba på. Härligt var en härlig tur längtar redan till nästa :) Ska visa sen hur håriga mina ben blev ;)

Sen klappade jag på Karliken också såklart. Har saknat honom super mycket ju! Nu ska jag se på film; Eat, pray, love


Bente
/Emma

Vad tycker ni?

Vad tycker ni om headern jag har gjort? Den är ju lite sommrig så jag gör en ny när vi kommit närmare hösten/vintern. Jag gillar iallafall headern. Ganska lyckad blev den. Kanske lite plottrig men nu har jag en header iallafall ;) Säg gärna vad ni tycker om den. Lägger upp den när jag kommer hem eller innan jag sticker till stallet om jag hinner :)



/Emma

Bloglovin'

Nu kan du följa bloggen med bloglovin' :) Jättesmart!

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2817345/sattsning?claim=adnahye9hm7">Följ min blogg med Bloglovin</a>

/Emma

Hektist i dagarna

Det kommer bli lite hektist nu veckan innan skolan börjar. Imorgon så ska jag träffa en kompis och handla lite saker till skolstarten nästa vecka -.-. Och sen på Onsdag morgon så åker hela familjen till Norge för att träffa min släkt och fira att min faster fyller år. Kommer bli så kul! Längtar verkligen efter att få se dem. Och så har mina kusiner en hund, Tinka, som jag inte sett på snart 1 år så jag tror att hon har vuxit ganske rejält sen sist ;) Men under den veckan så blir det ingen bloggning, eller ska jag fixa ett par tidsinställda? Tror jag gör det. Men nu vet ni hur det ligger till. Nu ska jag ta och cyckla mig en tur och sen äta lite innan jag åker till stallet. Tycker ni att jag ska göra en videoblogg btw? Kan ju göra en liten snabb när jag är på väg till stallet så får ni se den när jag är borta. Känner att jag blir lite ivrig nu så räkna med super uppdattering framöver. :)


Älsklingen ♥
/Emma

Outfit

Denna outfiten tycker jag är grymt snygg! Älskar kombinationen av grått och orange.


Tycker ni att jag ska fortsätta med outfits?
/Emma


Design

Jag vet att designen suger men ska fixa en så fort jag får tid. Lovar! Och idag är det första dagen på nästan 3 veckor som jag ska rida. Gud så jag har längtat! Hoppas att det går bra idag och så skriver jag såklart en massa om det sen ikväll :) Det är riktigt taskigt väder här så det verkar inte som att vi kan rida på ängen som ligger precis utanför stallområdet. Men det struntar vi i, nu ska här ridas! :D


Senast vi var på ängen och red. Bente o jag.
/Emma

Visste du det?

Här är lite mer om mig som ni kanske inte visste? :P

1. På vilken klubb började du rida?: Järfälla ridcenter
2. Vem gjorde dig till den ryttare du är idag?: Min gamla ridlärare Pamela och min nuvarande Åsa och Kristin
3. Vilken häst har lärt dig mest?: Kalle 
4. Vilken häst har du mest placeringar med?: Bellini

Dressyr:
1. Vem är den mest utbildade häst du ridit?: Daphne
2. Vilken häst har du din högsta dressyr placering med?: Bellini
3. Vad har du tagit för placeringar i år?: Tävlade inte i år

Hoppning:
1. Vilken häst har du hoppat högsta enkelhindret med, vilken höjd?: Gigaloo, 120cm
2. Vilken häst har du hoppat högsta banan med, vilken höjd?: Gigaloo, 120 cm
3. Vad tävlar du för klasser? LB
4. Vad har du tagit för placeringar i år?: Ej tävlat i år 

Häst: 
1. Vem är den hetaste hästen du ridit?: Elton
2. Vem är den starkaste hästen du ridit?: Vet inte, men starkast vilja har Elisha
3. Vem är den minsta hästen du ridit?: Tomas
4. Vem är den största hästen du ridit?: Daphne

5. Vem är den häst du tävlade först i dressyr?: Flinga
6. Vem är den häst du tävlade först i hoppning?: Felicia 3
7. Vem är den häst du tog din första placering med?: Flinga
8. Vem är den häst du tog din senaste placering med?: Bellini

Antingen eller:
Häst - Ponny
Dressyr - Hoppning
Utomhustävling - Inomhustävling
Satsa för seger - Fisrida
Vitt schabrak - Personlig färg
Ridstövlar - Chaps
Spilta - Box
Spån - Halm
Räcke - Oxer
Kompisar i hagen - Ensam

/Emma

Presentation av mig

Jag heter somsagt Emma och brinner verkligen för hästar. Jag har ridit i 10 år nu och rider dåde hoppning och dressyr. På senaste tiden så har det blivit mer dressyr så känner mig lite som en dressyrtant men jag fullkomligt älskar att hoppa så det håller jag också på med. Jag är en ridskoleryttare men det stoppar inte mig. Jag brukar rida en ponny som heter Karlik (Kalle) och på honom sattsar jag så långt vi kan gå. Jag hoppas att få rida honom så länge det går. Än så länge har vi hunnit starta en hopptävling men detta året hoppas jag att det blir fler och även lite dressyrtävlingar. Jag älskar att skriva. Det är något av det roligast jag vet samt att fotta så här kommer ni få läsa allt om inget och se en massa bilder. Hoppas att ni har fått reda på lite saker om mig och om ni undrar något så är det bara att säga till med en kommentar eller ett mail. Mailet kan ni skicka till [email protected]. Här på bloggen så kommer ni få läsa om mitt liv och om utveckligen :)




Jag och Kalle
/Emma

Hejsan!

Hej Emma heter jag och kommer driva denna bloggen framöver. :) Detta kommer bli en riktig hästblogg med inslag av min vardag. Jag har haft ett par bloggar nu och kommit fram till en vision med bloggen. Jag kommer göra mitt bästa för att bloggen ska vara så rolig och intressant som möjligt. Här kommer ni få läsa allt från vardag till träningar till utrustning och se en massa bilder :) En presentation kommer om en liten stund. Hoppas att ni kommer trivas här

/Emma


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0